Toyo Ito a Barcelona

Torres Fira de Barcelona a L'Hospitalet de Ll.













El projecte de l’arquitecte coreà Toyo Ito va ser el guanyador d'un concurs internacional, promogut per la Fira de Barcelona per als seus terrenys situats a L'Hospitalet de Llobregat, al qual van ser convocats altres arquitectes de reconeguda trajectòria com Clorindo Testa, Arets Architects, Dominique Perrault, Foster Associates o Abalos i Herreros.
Aquest any durant la celebració dels premis Travellers Choice 2009, Barcelona va ser nomenada com la ciutat amb millor arquitectura del món.
Barcelona s'ha transformat al llarg dels anys, mantenint els seus vells edificis emblemàtics però afegint-ne altres de nous que han dotat a la ciutat de Barcelona d’una identitat reconeguda. Avui en dia la torre Agbar de Jean Nouvel, l’estadi del FC Barcelona de Francesc Mitjans, la torre de telecomunicacions de Santiago Calatrava són tan emblemàtics com la Catedral, o alguna de les obres de Gaudí.
Com molts dels grans genis de l'arquitectura, Toyo Ito,és un dels arquitectes més innovadors i influents del món, va decidir deixar la seva empremta a la ciutat comtal.
A través de la seva brillant carrera ha realitzat importants i innovadors projectes com la mediateca de Sendai, els Apartaments Shinonome o l'Edifici Tod's Omotesando Building a Tòkio però són les seves dues últimes creacions les que proven perquè és conegut com el nou Antoni Gaudí.
Sembla que Barcelona treu a la llum el millor de tots els arquitectes. Toyo Ito no va ser l'excepció i els seus edificis Torres Fira de Barcelona a L'Hospitalet de LL. i Suites Avenue ja són considerats les futures noves joies arquitectòniques de la ciutat de Barcelona.
Les Torres de Fira de Barcelona a L'Hospitalet de Ll. es componen per dues torres, la primera d'elles, un edifici en color vermell que segueix una estranya forma que gira 90 graus des del sostre fins a la seva base. Sens dubte és impossible trobar algun altre edifici semblant a tot el món.
La segona torre, és completament de vidre i sembla que dins d'ella hi hagués alguna estructura de color vermell. Ambdues seran acabades probablement a finals d'aquest any.


Edifici Suites Avenue





El Suites Avenue al passeig de Gràcia, és un edifici caracteritzat per uns estranys balcons que s'assemblen als dissenys de Gaudí però amb un toc més net i modern. Va ser acabat fa quatre mesos i és gairebé irònic que aquest edifici es trobi davant de la Pedrera d’Antoni Gaudí. I és que el Passeig de Gràcia és la ubicació perfecta per a les creacions de dues ments mestres, que juntament amb molts altres edificis adornen tot Barcelona, la ciutat de l'arquitectura.

1 comentari:

josep ha dit...

Cada època té els seus artístes i l'arquitectura els seus genis particulars. La veritat és que la Gran Via a l'alçada de l'Hospitalet ha fet un canvi radical durant els darrers anys i per descomptat tots els gratacels que s'hi poden veure hi han contribuit. Molt bones les fotografies.