Museu d'Art Contemporani de Barcelona










El Museu d'Art Contemporani de Barcelona, conegut també per les seves sigles MACBA, està dedicat bàsicament a l'exposició d'obres realitzades durant la segona meitat del segle XX. Es troba en el barri d'El Raval a la ciutat de Barcelona, molt a prop del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
La construcció de la que seria la seu del museu es va encarregar a l'arquitecte estatunidenc Richard Meier. L'edifici projectat per Meier pretén unir l'art contemporani exposat a l'interior amb les formes històriques dels edificis de la zona. L'entrada al MACBA dóna accés a un vestíbul de forma cilíndrica des del qual s'accedeix, per mitjà d'unes rampes, a les diferents galeries en què es realitzen les exposicions. La utilització del color blanc, complementada per l'ús de claraboies de vidre i de materials reflectants, fa que l'edifici disposi d'una especial lluminositat.

3 comentaris:

Luiz Ramos ha dit...

Xavi,
Gracias por su visita a mi blog con comentario amigo.
Su Barcelona es linda. Rio de Janeiro hará lo mismo con su legado de los Juegos. Estoy seguro.
Gracias
Luiz Ramos

josep ha dit...

Ens encanta l'arquitectura moderna. Aquest edifici és una meravella. Felicitats per les fotos, crec que mostren perfectament les qualitats de l'edifici i l'arquitecte.
Una abraçada.

Xavi ha dit...

Gràcies Josep, llástima que aquesta plaça cada dia és degrada més a causa dels skaters que no tenen cap mirament en destrossar-la.