Jardins de Santa Clotilde, Lloret de Mar, Girona-Costa Brava


















Aquests jardins d'estil renaixentista italià van ser dissenyats el 1919 per Nicolau Rubió i Tudurí per encàrrec del Marquès de Roviralta. Estan situats sobre un penya-segat per la qual cosa les vistes de la Costa Brava i en particular la Cala Boadella són esplèndides.
Cal destacar que el manteniment i la conservació dels jardins és realment destacable. Tanmateix, la tasca reflecteix encara les distribucions pròpies del jardí italià del Cinquecento i Seicento. Qualsevol època de l'any és apropiada per visitar aquests jardins ja que les vistes són magnífiques. Encara que sembla un laberint, a l'entrada s'ofereix un petit fullet amb una ruta dissenyada i les explicacions de cadascun dels racons i els diferents punts d'interès. Al llarg del recorregut es troben elements ornamentals, com estàtues de marbre d'estil neoclàssic i les sirenes de l'escultora Maria Llimona o petites fonts que intenten trencar en certa manera la uniformitat del disseny. Però el més admirable és la gran escalinata coberta per Hedera helix i flanquejada per Cupressus sempervirens altíssims.
Per últim, l'aigua també és un element abundant, per les diverses fonts que conformen el recinte.
Realment, un espai digne de visitar.

3 comentaris:

Belen ha dit...

Precios...i quina mar...

sonia a. mascaro ha dit...

Xavi,
First of all you have a great blog with wonderful photos!

About your comment on my Clothesline Post, I must to say that my son (last month) and also my husband (many years ago) went to Barcelona and both loved the city so much. They think that Barcelona is gorgeous and a wonderful city! I am a great fan of the art of GAUDI and my son took many photos of his masterpieces.

About clotheslines's photos In Barcelona, there are no intent to show up the uglyness in the city, but only to show up picturesque scenes. I like clothelisnes photos, and my son took many clothelines photos when he had been in Venice. If you have the time, you can see, clicking in Clothesline in Venice I; Clothesline in Venice II. You also can see other post I show up many clotheslines around the world, Here.

I also think that tiender la ropa al sol es ser ecológico and I do always that in my garden too.

Finally, very soon I will post many beautiful photos of Barcelona. Really, I would love to know Barcelona someday...

Have a nice week ahead.

sonia a. mascaro ha dit...

Muito obrigada Xavi, pelo elogio ao meu blog! Estou realmente encantada com todas as suas fotos!
Um grande abraço.
Sonia.