Peratallada, Baix Empordà, Girona, Catalunya












Peratallada és una vila del municipi baixempordanès de Forallac. Fins al 1977 fou un municipi independent que s'uní amb Vulpellac i Fonteta per formar Forallac. Al 2005 tenia 222 habitants.

Declarat conjunt històrico-artístic conté moltes mostres d'arquitectura medieval. La vila conserva el seu antic aspecte feudal, amb carrers estrets i tortuosos, on destaca el castell fortificat amb la seva torre de l'Homenatge i el palau, les muralles i l'església de Sant Esteve. Destaca també el gran fossat que envolta la població, excavat a la roca viva.

Berenguer de Cruïlles (1310 - 1362), bisbe de Girona i primer president de la Generalitat de Catalunya era natural d'aquesta població.
Font Viquipèdia

3 comentaris:

josep ha dit...

Xavi,
Nosaltres sóm uns "empordan-adictes" i concretament Peratallda el vam descobrir fa uns trenta anys, quan encara no estava tan endreçat com està ara. Passejar pels seus carrers de pedra sempre és una delícia i ens transporta a segles passats.

Xavi ha dit...

Hola Josep,
Jo també sóc adicte de l'Empordà als anys setanta a Peratallada hi vaig dissenyar un parell de jardins seguint amb l'armonia de la restauració de les cases del poble.
I també s'hi menja molt bé.

sonia a. mascaro ha dit...

Que beleza, Xavi! Eu gostaria muito de conhecer esse belo lugar. Maravilhosas fotos!